Savcının Gözaltı Talebinde bulunduğu Doktor Kemal Gökhan Günel’den Açıklama

12 Nisan 2021 - 23:40
TAKİP ETTAKİP ET
Bugün Osmaniye Devlet Hastanesine ortopedi servisine muayene olmak için giden Osmaniye cumhuriyet savcısı Mehmet Bülbül iddiaya göre, ortopedi doktoru Kemal Gökhan Günel'e sırası ve randevusu olmadan muayene olmak istedi.


Devlet hastanesi Doktoru Günel, savcı Mehmet Bülbül'e sırası ve randevusu olmadan muayene etmeyeceğini söylemesi üzerine Savcı Mehmet Bülbül, yetkisini kullanarak doktor Kemal Gökhan Günel'i polis zoruyla savcılığa getirmek istedi.


Görevli doktor'u Devlet hastanesi idarecileri, doktorları ve çalışanları polis zoruyla götürülmesine engel olurken, Doktor Günel hastane yönetimi ile birlikte an itibariyle Osmaniye cumhuriyet savcılığında ifade verdiği iddia edildi. Osmaniye Tabip Odası başkanı, hastane idarecileri ve birçok doktor meslektaşlarına destek olmak adına Osmaniye adliyesine gitti.

Yaşadığı olayın tamamıyla savcının nüfuzunu kullanmak olduğunu belirten Doktor Kemal Gökhan Günel, "Hasta muayene ediyordum. Sert bir şekilde kapı çaldı, birdenbire içeri bir şahıs girdi. Kendisinin savcı olduğunu söyledi ve muayene etmemi istedi. Ben de içeride hasta varken bu şekilde muayene edemeyeceğimi bildirdim. Durumunu anlattı, sonra kontrolünün geldiğini söyledi. Ben de kendisine muayene ve tedavi olduğu ve kendisinin takibinin yapıldığı ilk hekimden muayene olması gerektiğini ilettim. Odamda bana bağırdı çağırdı. 'Şimdi senle görüşeceğiz, sen beni nasıl muayene etmezsin' dedi. Ben ve hemşirem odamdan çıktık. Bir süre sonra geri geldim. Hastalarım odanın önünde birikmiş şekilde duruyor. Odama girdiğimde savcı bey hala odadan gitmemiş. Sonra 'Ters kelepçe yapın emniyete götürün' şeklinde polise talimat vermiş. Hastaneye polisler geldi. Üstelik ben olay saatinde hastanede nöbetçi doktordum" dedi.