Yunusemre Devlet Hastanesi'nde neler oluyor? Doktora Mobbing

26 Mart 2021 - 03:13
TAKİP ETTAKİP ET
Eskişehir'de görevli olan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Samet Temel’in sosyal medyada paylaştığı video gündeme oturdu. Yunusemre Devlet Hastanesi'ndeki poliklinik odasından görevliler tarafından zorla çıkarılmaya çalışıldığını iddia eden Dr. Samet Temel, o anları anbean görüntüledi. Video kaydında, hastane yönetiminden bir görevlinin, güvenlik görevlileri eşliğinde poliklinik odasına geldiği ve burada tartışma yaşandığı görülüyor. 

"İl Sağlık Müdürü taraf tuttu"
Dr. Temel, “Hakkımı aramaya çalıştım, bu konuda dengeyi sağlaması gereken il sağlık müdürü taraf tuttu, başhekimden yana oldu. Beni cezalandırdı” sözleri ile anlatırken, hastane Başhekimi Mustafa Karagülle, “Hekim görevli olmadığı halde poliklinik odasını haksız yere 2 gündür işgal ediyor. Kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi. 

"Mobbing vardı"
Dr. Samet Temel, yaşanan gelişmeleri Eskişehir Ekspres’e şu sözlerle anlattı, “Kadın Doğum Uzmanıyım. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde çalıştığım süreçte başhekimle bir sıkıntımız oldu. Nöbet ve nöbet ücretleri ile ilgili bir uyuşmazlığımız oldu. Başhekim, ‘ben başhekimim ben ne dersem o olur’ dedi. Biz de kimse mevzuat ya da kanunlardan üstün değildir diye mahkemeye verdik. Arkasından bir iftiraya uğradım. Akabinde benim hakkımda soruşturma açtırttı. Ben de bunların üzerine Cumhuriyet Savcılığı’na iftira atmak suçundan şikayetçi oldum. Bunun üzerine mobbing devam etti. Apar topar ayın 22 ‘sinde beni personele çağırdılar Sivrihisar’a iki aylığına geçici görevlendirme ile gidiyorsunuz dediler. Ben şok oldum tabi. Planlı bir sürü ameliyatım var. Çok gebe takip eden bir doktorum. Apar topar beni telefon mesajı ile ilişiğimi kestiler, Sivrihisar’a gönderdiler. 23’ünde gittim Sivrihisar’a katılış yaptım. Sonrasında yıllık izin aldım evime geldim. 

"Çalıştığım hastanede üzerime yürüdüler"
Temel, hastaneye gidiş sürecini ise şu sözlerle anlattı;

"Eşim de hemşire Yunusemre Hastanesi’nde çalışıyor. Bugün Yunusemre Hastanesi’ndeki odama gittim. Odamdan eşyalarımı, bilgisayarımdan da gerekli olan evraklarımı almak istedim. Odamda biraz zaman geçirdim. Bu sırada idare kapıyı çaldı, odayı, hastaneyi terk etmemi istediler. Ben de ne gerekçe ile diye sordum, güvenlik gerekçesi ile dendi. Ben bir suç mu işledim dedim.

Ben kendi odamdayım, yıllardır kullandığım oda ne güvenliği dedim. Derhal çıkacaksınız dediler. Ben de kolluk kuvvetlerini çağırın tutanak tutun, ne için çıkarılmam gerektiğini yazın,  çıkayım dedim. Ben suçlu değilim ki dedim. Beş kişi hastaları ve sekreterleri koridordan uzaklaştırmışlar, koridor boş, etrafımı sardılar… Kolluk kuvveti gelince çıkarım dedim, kapıyı kapatmaya çalıştım üzerime çullandılar. Yakamdan tutup dışarı atmaya kalktılar apar topar. Onları hemen uzaklaştırıp telefonumu alıp, görüntüleri çekmeye başladım. Ben şok oldum, sanki büyük bir suç işlemişim gibi beni yaka paça zorla dışarı atmaya çalışmaları yıllarca çalıştığım hastaneden o kadar gücüme gitti ki. Ben 2016’dan beri bu hastanedeyim" 

"İl Sağlık Müdürü de bu işin içinde"
Temel, “Başhekimle kişisel bir sorunumuz yoktu, tamamen görevlendirme ile ilgili uyuşmazlıktı. Ama başhekim bunu kişiselleştirdi. Eşit nöbet yazılmasını istedim ve nöbet ücreti yazılmasını istedim sadece. İl sağlık müdürlüğü de buna destek oldu. İl sağlık müdürü de bu işin içinde.

Bu günlere kadar geldi. Ben mobbing ile ilgili tüm başvurularımı yaptım. Benim gibi çok çalışan bir doktoru neden pasivize ettiler ben anlamadım. Diğer arkadaşımızı da Özlem Yıldırım’ı da Çifteler’e sürdüler iki aylığına, o da hak aradığı için aynı konuda. Amaçları bizi pasifize etmek, çalışmamıza engel olmak. Soruşturma açılmış bana, soruşturma kapsamında göndermişler beni sözde. Ama hiçbir açıklama yapmıyorlar. Apar topar telefon mesajı ile tebliğ edip Sivrihisar’a gönderdiler beni. Ben hiç başhekimle yüz yüze gelmedim, konuşmadık, tamamen dilekçelerle hakkımı aradım. Hakkımı aramaya çalıştım, bu konuda dengeyi sağlaması gereken il sağlık müdürü taraf tuttu, başhekimden yana oldu. Beni cezalandırdı" dedi. 

Karagülle: İşlemler başlatıldı
Yunusemre Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Karagülle, sosyal medya paylaşılan görüntülerle ilgili, Kadın Doğum Uzmanı Samet Temel’in Sivrihisar Devlet Hastanesi’nde görevli olduğunu ancak 2 gündür poliklinik odasını işgal ettiğini ifade etti. Karagülle, 23 Mart 2021 tarihi itibari ile Temel’in hastaneden resmi ayrılışının olduğunu da söyledi. Karagülle, “Benim görevli hekimim değil, benim hastanemde görevli de değil, haksız ve hukuksuz şekilde hastane poliklinik odasını kullanmasına müsaade etmediğimiz için bunları kullanıyor. Zaten yaşananlar hakkında hastane olarak suç duyurusunda bulunulması için işlemler başlatıldı” dedi. 

İşte hastanede yaşananlar
Dr. Samet Temel, videoda şunları söylüyor;

"Evet şu anda bu şahıslar tarafından odamdan kovuluyorum. Şu saat itibari ile müdür olduğunu söyleyen ve güvenlik güçleri tarafından odamdan atılıyorum. Ben Dr. Samet Temel, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Kapıdan burada görev yaptığım her yerden belli. Bu bir mobbingdir. Hastane idaresi tarafından bana mobbing uygulanmaktadır. Yönetici kendi görevini yaptığını söylüyor, oda emir kuludur, bir yerden bir emir almıştır. Bunları yargıda mutlaka kullanacağım.

Zaten olay yargıya intikal etmiş durumda. Beni zorla odamdan çıkartmaya çalışıyorlar. Ben de emniyet kuvvetlerini çağırmalarını istedim. Emniyet kuvvetleri ile odamdan çıkacağım. Ve kendilerinden tutanak tutmalarını istedim, tutanaksız… Ben şu anda yıllık izindeyim, odamdan eşyalarımı toplamak için geldim. Bilgisayarımdaki bilgilerime ulaşmak için geldim. Bu görevliler beni zorla odadan atmaya kalktılar. Haklarında gerekli işlemin yapılmasını bu video kaydı ile tekrar idare ve yargıdan isteyeceğim, kendileri şu an kaçmaktalar…"
kaynak eskisehirekspres
marasli
3 yıl önce

yeter saglik bakanı duy artık gör bizi hergün türkiyenin her yerinde mobing uygulaniyor tarafımıza çalışan anketi yapıyorsunuz güya sonuçlarını yöneticiler görüyo ve bizden misliyle acısını çıkarıyorlar bu doktorda birilerinin menfaatine dokunmuş yalakalik yapmamış şu nöbet parası olmasa acaba bunu yaparlarmiydi